Forside
 

Copyright © 2005-2015
[Johnny Agerklint].
All rights reserved.
Revised: 07/17/16.
mailto: "Redaktøren"


 
Sverige 2010

Golf-turen til Sverige 2010

af Holger Wellemberg

Sommer var det, vejret var behageligt og kaninerne mange. Vi befinder os på Barsebäck Golf & Country Club, som turens værter Lillian og Peter havde valgt til årets event med 36 huller og konferencecenter (hvor vi var indkvarteret). Vi er på en af de store baner i Europa. Her har i årenes løb været afholdt 13 Europa tour turneringer med legendariske spillere som Annika Sörenstam, Nick Faldo och Colin Montgomery. I år i juli (naturligvis efter vores test) er Barsebäck vært for de svenske holdmesterskaber.

Anlægget, som er flot beliggende ved Øresunds blå vand, bød på to flotte baner; henholdsvis Masters og Donald Steel course. Den første en klassisk lang og varieret bane, den næste mere snæver og taktisk anlagt. De dybe bunkers og hurtige greens voldte dog vore spillere problemer (således kom Anne aldrig ud af bunkeren på hul 15, heldigvis havde hun rigeligt med vand med ud på banen den dag). Der blev spillet bedst den første dag på Master banen. Hvorvidt det var den vanligt større opvarmingsindsats der sker på 1. dagen, eller om banen trods længden var lettere skal være usagt. Men forberedte var vi, nogle havde sågar dagen inden ligget i træningslejr i Odense for at være optimalt forberedte. Og det var i hvert fald heller ikke pga af for lidt körv ude på banen at præstationerne svigtede….

I sikker forvisning om banens sværhedsgrad udlovede Poul kækt fadbamser til alle der kunne lave 8 point eller mere på linkshullerne 8,9,10,og 11 – det viste sig efterfølgende at være meget generøst, men afregnes det skulle og blev der (som ny i truppen er der nogle dyre lærepenge at betale).

Banens sværhedsgrad blev reelt kun overgået af opgaven ”accepteret holdsammensætning”. Netop denne disciplin viste sig vanskelig på moving-day og måtte endeligt løses med mange bolde i luften. Vær evigt forvisset om at næste års arrangører ikke vil møde tilsvarende uforberedte op på netop denne opgave.

Turen havde desværre beklageligt afbud fra ”The Kroghs”, der efterlod Poul og Holger med lukketjansen lørdag nat – en position der ellers normalt vil bestrides af Kell. Herudover var samlingen ellers glædelig fuldtallig, og faktisk var truppen denne gang af udvidet med de tidligere prospekts medlemmer, men gamle kendinge, Anne og Poul.

Den langtidsskadede Helle W var også med på banen som aktiv tilskuer og supporter – har vi fået et emne til en kommende kaptajn for Solheim Cup? Vi nød alle hendes støtte og snak når golfkrisen jævnligt indfandt sig på hullerne. Bemærkelses værdigt indfandt der sig dog ofte TV golf umiddelbart efter Helle’s entry til en flight – navnlig herrerne synes at ville brillere i Helle’s nærvær. Det grelleste eksempel herpå var på hul 8, hvor både Peter og Steffen lavede seje birdies udefra – dette banede i øvrigt senere adgang til den af Poul udlovede fadøl.

Årets fortjente champs blev Hanne og Svend Holger, der under applaus modtog de flotte trofæer fra sidste års vindere. Runner-ups blev sidste års vinder Jeanette og rookien Poul. Samlet vandt herrerne en komfortabel sejr med hele 11 point – i øvrigt er herrerne ubesejrede i turnerings samlede 6-årige levetid siden 2005. Det anbefales således, at alle damerne næste år møder op med den spritnyeste Cobra driver der slår både langt og lige. Lillian testede da også udvalget af slige køller i Barsebäcks proshop.  Udover årets suveræne spil af Holger, så havde flere af damerne gjort gode fremskridt over de sidste år, nok især Rie og Jeanette med deres øget længde. Hos herrerne har Holger og Steffen hver vundet 3 år, medens Hanne nu har vundet 4 gange hos damerne. Vi kan ikke udelade at nogle spillere muligvis er i fare for at gå ned på udstyret – dette må bare ikke ske, og bør seriøst overveje dette i forhold i forbindelse med den kommende jul og fødselsdage.

Danmark vandt 2-1 i VM-fodbold over Cameroun, Graehame Mcdowell vandt US Open – så alt i alt blev der vundet meget i denne weekend. 

Uover golfen, blev der vigtigt nok indtaget gode gourmetmiddage i klubhuset med Øresundsudsigt og solnedgang - samt efterfølgende hygget i de bløde farverige stole hjemme på hotellet med medbragt vin, chips og Fanøbryg.

Efter meldingerne at dømme, så blev der mistet få bolde ude i anlægget – dette gjaldt dog vist ikke for ”Peter-med-flotte-Lloyd-golfsko-der-misfarver” som til tider virkelig var på golfkrigstien (nærmere bestemt vides denne at befinde sig et sted på 18. hul på Donald Steel banen). Dette måtte ”Morten-the-bladejern” iklædt en lettere specialdesignet blå golfsko også erfare da han på selvsamme hul slog ud fra gul tee og havde 2. slaget fra hvid tee….De to powerfade-brødre  fra CGC Steffen og Johnny klarede dog i overraskende grad de smalle fairways pænt?

 

 

 

Resultater    Dame                                  Herre

Vinder           Hanne Halkær 62p             Svend Holger 70p

Runner-up     Jeanette 59p                        Poul 59p

Hold              326p                                    337p

 

Nå, men der var da små søde kaniner overalt på banerne, ikke mindst ved hotellet, hvor en større koloni underholdt os.

Næste års ærede arrangører er Helle og Holger – samtidig enedes forsamlingen om at foreløbigt køre efter en fast weekend, nemlig den 3. weekend i juni fast fremover til dette arrangement.

Vi glæder os allerede til næste år!

Tak til Lillian & Peter fra os alle.


Vinderne på Golf Tur 2010
Årets vindere blev Hanne og Holger    Tilllykke !!


Dame / Herre matchen 2010
Herrene vandt også i år over damerne

 

Bedste hold 2010
Denne disciplin var helt glemt, så vi fik alle pokalen.


 

 

 

 
   
 

 

 

 

 

Hvem er vi | Turene | Galleri | Arrangører | Scores | Videos

Indhold Copyright © Golf-tur.dk